a

Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adip elit, pellentesque turpis.

PROJEKT JE SUFINANCIRALA EUROPSKA UNIJA
IZ EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA

learn O našem projektu

Uči dalje!

Projekt Uči dalje! namijenjen je osposobljavanju nezaposlenih mladih s otoka Korčule za poduzetništvo u kulturi, s naglaskom na stjecanje znanja i razvoj ideja, koja će im olakšati zapošljavanje ili pokretanje vlastitog posla.

Financiran je u cijelosti iz Europskog socijalnog fonda, operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. –2020. za dvogodišnju provedbu do 26. ožujka 2021. godine.

Svrha projekta je povećavanje zapošljavanja mladih osoba koje aktivno traže posao na otoku Korčuli i na razini Dubrovačko-neretvanske županije, u područjima ključnim za daljnji razvoj kulturnog poduzetništva na otoku.

Osposobljavanje nezaposlenih mladih u području samozapošljavanja za poduzetništvo u kulturi i turizmu organizacijom manifestacija festivalskog turizma. Kroz radionice će se podučavati i razvijati vještine za provođenje ovih manifestacija , poticati kulturni i festivalski turizam korištenjem kulturno povijesne baštine otoka.

Poticanje mladih i dugotrajno nezaposlenih osoba na razne oblike samozapošljavanja kroz provođenje IT radionica osnove izrade web i mobilnih aplikacija, izrade poslovnog plana kroz mentorstvo za start up fazu poslovanja te upoznavanje i educiranje mogućnostima financiranja ovakvih projekata.

Provođenjem kreativnih radionica poticati će se oblici samozapošljavanja, dizajniranje i kreativni rad, educirati i pripremiti sudionika za osmišljavanjem i izradu suvenira originalnih korčulanskih, otočkih motiva i logotipa na temelju autohtone kulture i prepoznatljivosti otoka. Kroz radionice će se nezaposleni educirati usvajanjem raznih tehnika, vještina i znanja.

Novosti

na projektu

Partneri

Korisnik projekta:
Udruga Novi Otok

Partneri na projektu:
Sveučilište u Dubrovniku
Lokalna akcijska grupa LAG5

Lokalna akcijska grupa LAG 5

Adresa: Trg sv. Justine 13, 20260 Korčula
Tel: 020/713-472 E-mail: info@lag5.hr

lag-5-nova

Sveučilište u Dubrovniku

Adresa: Branitelja Dubrovnika 29, 20000 Dubrovnik
Tel: +385 (0)20/445-700

SVEUČILIŠTE LOGO