a

Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adip elit, pellentesque turpis.

PROJEKT JE SUFINANCIRALA EUROPSKA UNIJA
IZ EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA

Image Alt

KREATIVNE RADIONICE 26.02.-28.02.2021.

Udruga Novi otok u suradnji s Lokalnom akcijskom grupom „LAG 5“ održala je   besplatne  Kreativne  radionice koje educiraju i  potiču dizajniranje i kreativan rad,od 26.02.-28.02.2021.u Veloj Luci.
Radionice su dio aktivnosti  u sklopu projekta “Uči dalje!” financiranog iz Europskog socijalnog fonda, operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ koji udruga Novi otok provodi u partnerstvu s LAG-om 5 i Sveučilištem u Dubrovniku a namijenjene su prvenstveno zainteresiranim mladim i nezaposlenim osobama s otoka Korčule sa ili bez određenog iskustva u dizajniranju i kreativnom radu a koje bi željele educirati i za ove tehnike :

1.DIZAJNIRANJE MOTIVA I LOGOTIPA
2.OSLIKAVANJE STAKLA I KERAMIKE
3.DECOUPAGE TEHNIKA
4.REZBARENJE  DRVA
5.OSNOVE TEHNIKE KROJENJA
6.IZRADA NAKITA

Na radionicama je naučeno:

  • osmišljavanje inovativnih originalnih korčulanskih motiva i logotipa, dizajniranje na temelju autohtone kulture u svrhu prepoznatljivosti otoka;
  • oblikovanje osmišljenih motiva u različitim tehnikama: krojenje, oslikavanje stakla i keramike, decoupage tehnika, rezbarenje drva, izrada nakita.
  • Educiranje za samostalnu izradu ovih predmet i za održavanje radionica o ovim tehnikama.

Radionice  su izveli profesorica Katarina Kokan i vanjski suradnici  učilišta Virtus.

Radionicama  se odazvao veći broj nezaposlenih osoba.
Radionice su održane  uz  poštivanje uputa i mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo uz COVID-19  i  zbog istih  su održane na dvije lokacije.

esiifond