a

Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adip elit, pellentesque turpis.

PROJEKT JE SUFINANCIRALA EUROPSKA UNIJA
IZ EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA

Image Alt

RADIONICA PROGRAMIRANJE MOBILNIH APLIKACIJA 07. i 08.10.2020.

Dana 7. i 8. listopada 2020. održana je online radionica osnova izrade mobilnih aplikacija, sklopu europskog projekta „Uči dalje!“ 
Radionicu je vodio stručnjak i programer specijaliziran za Android operativni sustav Tomislav Smrečki, uz aktivno sudjelovanje jedanaest polaznika različitih generacija, predznanja i statusa zaposlenosti.

Prvi dan radionice ponudio je iscrpan teorijski uvod u razvoj mobilnih aplikacija, te pregled elemenata koji čine dio razvoja mobilne aplikacije. Sudionicima koji nisu imali određeno predznanje ili uopće nemaju ambiciju da postanu programeri ali imaju ideju za aplikaciju kojom bi mogli riješiti neki svoj problem ili izazov, bilo je detaljno predstavljeno kako kvalitetno strukturirati i pripremiti ideju koja se prosljeđuje dizajnerima i razvojnim programerima, a da bi njihov rad rezultirao kvalitetnom aplikacijom.

Drugi dan radionice usmjerio se na praktičan rad, gdje su polaznici sami izradili i testirali jednostavnu aplikaciju.
Voditelj radionice, s bogatim iskustvom i vještinama prijenosa znanja, uspješno je radio s visoko motiviranim i angažiranim polaznicima, unatoč virtualnom i dvodnevnom okviru za izvedbu radionice ovako opsežne tematike.