a

Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adip elit, pellentesque turpis.

PROJEKT JE SUFINANCIRALA EUROPSKA UNIJA
IZ EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA

Image Alt

Najave radionica – Žarko Dragojević

Udruga Novi otok u suradnji s Lokalnom akcijskom grupom „LAG 5“ najavljuje dvodnevni edukacijski ciklus radionica na temu vještina i metoda organizacije događaja, koje će se održati 7. i 8. srpnja 2020. godine (utorak i srijeda) u Korčuli.

Radionice se organiziraju u sklopu projekta “Uči dalje!” financiranog iz Europskog socijalnog fonda, operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ koji udruga Novi otok provodi u partnerstvu s LAG-om 5 i Sveučilištem u Dubrovniku. Namijenjene su zainteresiranim mladim i nezaposlenim osobama s otoka Korčule sa ili bez određenog iskustva u organizaciji događaja, koje su se susrele ili bi se željele baviti organizacijom javnih događaja.

Raspored radionica:

7. srpnja (utorak) 10 – 13 h “Razvoj vještina organizacije događaja” (1. dan, vijećnica Grada Korčule, Trg Antuna i Stjepana Radića 1)

7. srpnja (utorak) 15 – 18 h “Inovativne metode organizacije događaja” (1. dan, vijećnica Grada Korčule, Trg Antuna i Stjepana Radića 1)

8. srpnja (srijeda) 10 – 13 h “Inovativne metode organizacije događaja” (2. dan, vijećnica Grada Korčule, Trg Antuna i Stjepana Radića 1)

8. srpnja (srijeda) 15 – 18 h “Razvoj vještina organizacije događaja” (2. dan, vijećnica Grada Korčule, Trg Antuna i Stjepana Radića 1)

Teme koje će se obrađivati na dvodnevnoj radionici „Inovativne metode organizacije događaja“:
  • društvena, povijesna, kulturna i turistička važnost u planiranju događaja
  • utjecaj na razvoj lokalne zajednice, s naglaskom na mlade i obrazovne ustanove
  • kako koncipirati tradicionalni PR & marketing
  • ekonomski i politički utjecaj na razvoj društvenih projekata i događaja
  • planiranje, vođenje i upravljanje ljudskim potencijalima
  • praktični primjer (kroz rad u grupama)
  • analiza dionika / PEST & SWOT analize
  • pregled zanimljivih kampanja i gerilske tehnike
  • projektni zadatak

Teme koje će se obrađivati na dvodnevnoj radionici: „Razvoj vještina organizacije događaja“:
  • uvodno o događanjima (odabir tima, lokacije i primarni ciljevi)
  • pret-produkcija (prikupljanje dokumentacije, zakonske odredbe)
  • financiranje događaja, potencijalni sponzori, javni natječaji
  • produkcija i evaluacija po održanom projektu odnosno završenom događaju

Radionice će voditi Žarko Dragojević, stručnjak s bogatim iskustvom rada s timovima i unutar institucija, kolektiva i udruga mladih, na poljima odnosa s javnosti, novinarstva, glazbene, kazališne i filmske industrije, produkcije multimedijalnog sadržaja, prodaje i menadžmenta. Praktični sadržaji koji će se obrađivati sežu od kulturnog menadžmenta, sportskih, turističkih i društvenih događaja, vezani uz inicijative koje kreću iz lokalnih sredina, šire se izvan zajednice i postaju potencijalni, prepoznati brend ili proizvod.

Broj sudionika na radionicama je ograničen, a prednost imaju nezaposlene mlade osobe s otoka Korčule u dobi od 15 do 30 godina. Prijave se zaprimaju e-mailom na noviotok@gmail.com (u prijavi navedite ime i prezime, jeste li nezaposleni, godine te kontakt e-mail/mobitel).

Napomena za sudionike:
Sukladno uputama HZJZ-a uz COVID-19, biti će osigurana sredstva za dezinfekciju ruku i razmak između sudionika radionice, te provjetravanje dvorane. Sudionicima preporučujemo da osiguraju i nose zaštitne maske tijekom trajanja radionica. Osim navedenog, apeliramo na odgovornost sudionika i pridržavanje sljedećeg: „Na radionici može sudjelovati isključivo osoba koja ne pokazuje znakove akutne respiratorne bolesti, koje su mogući simptomi: povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa i sl., kao i osoba koja se ne nalazi pod zdravstvenim nadzorom to jest ako je u samoizolaciji.“